اسید سیتریک به طور طبیعی در مرکبات، به ویژه لیموترش ها یافت می شود. درواقع اسید سیتریک همان ماده ای است که به آن ها مزه ترش می دهد.
فرمی از اسید سیتریک تولید شده در کارخانه ها نیز معمولا به عنوان افزودنی در مواد غذایی، مواد تمیز کننده و مکمل های غذایی استفاده می شود.
اما این فرم تولید شده با آنچه به طور طبیعی در مرکبات یافت می شود، متفاوت است. به همین دلیل ممکن است دچار سردرگمی شوید که آیا این نوع اسید سیتریک برای شما خوب است یا نه؟
در ادامه این مقاله به بررسی تفاوت بین اسید سیتریک خوراکی و صنعتی و همچنین فواید، مضرات و کاربردهای آن ها می پردازیم.
فواید و مضرات اسید سیتریک
با توجه به گروه فعال محیطزیست (EWG)، اسید سیتریک جزو موادی است که توانایی سمی بودن و مضر بودن از آنها انتظار نمیرود و جزو اولویتهای آخر برای سلامتی انسان است.
FDA این اسید را بهعنوان افزودنی مواد غذایی انتخاب کرده و آن را ایمن برای مصرف عموم و موارد خاص و منحصربهفرد تعیین کرده است.
اسید بوریک در کشاورزی
خطرات مصرف سیتریک اسید و یا استفاده کردن از آن برای پوست بهطورکلی به میزان بسیار کم دیده میشود و در اکثر کشورها ازجمله ایالاتمتحده آمریکا مصرف آن رایج بوده و محدودیت چندانی برای مصرف ندارد.
فواید اسید سیتریک
این ماده دارای اثرات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است. در مطالعات خاصی نشان داده شده که این اسید خاصیت آنتیاکسیدانی دارد؛ به این معنی که میتواند به مبارزه با استرسِ اکسیداتیو (آسیب رادیکالهای آزاد) کمک کند.
در سال ۲۰۱۴ تحقیقی درباره محصولات دارویی منتشر شد.
محققان رابطه بین اسید سیتریک و اکسیداتیو ناشی از اندوتوکسین مغز و کبد موشها را بررسی نمودند و متوجه شدند که این اسید باعث کاهش پراکسیداسیون لیپید مغزی و التهاب، آسیبهای کبدی و تکهتکه شدن DNA در موشها پس از تزریق سیتریک اسید میشود که بهمنظور ایجاد استرس اکسیداتیو در مغز و کبد آنها انجامشده بود.